Unicornis Diákkör Egyesület

 

HU   RO   EN

  Unicornis Diákkör Szakykuk@c Adatbázis  
Tevékenységünk Az egyesületről Képek Videók Elérhetőség
 

Most itt vagy: Főoldal - Az egyesületről     #a diákokért     #támogatás     #VT     #tagok     #2%

Egyesület a diákokért

 

 

Az egyesületünk 2003. január 24.-én jött létre és 2004. szeptembertől jogi személyiséggel rendelkezik. Azzal a céllal alakult meg a diákkör, hogy támogassa azokat a diákokat, akik érdeklődnek a különböző tudományos kutatások, az újságírás iránt, a szabad idejüket hasznosan akarják eltölteni.

Jelképünk az unicornis: ez egy titokzatos és mitologikus egyszarvú ló. Aki vele találkozott, biztos lehetett, hogy jó dolog történik vele. Mi nem vagyunk titokzatosak, de velünk is jó találkozni.

Alapszabályzatunkban a következő célokat fogalmaztuk meg:

– a tudományos kutatás és az újságírás iránt érdeklődő diákok közösségbe fogása

– kapcsolat kialakítása a szakemberek és a diákok között

jogi keretet biztosítása a tagok számára versenyeken és pályázatokon való részvételhez

tudományos tevékenységek, konferenciák, kiállítások megszervezése, amelyek lehetőségek adnak a tehetséges diákok önkifejezésének és eredményeik bemutatásának

Az Unicornis Diákkör egy non-profit, apolitikai egyesület, amely nem kér tagsági díjat tagjaitól. Céljai megvalósítása érdekében elfogadja az önkéntes adományokat.

A törvényes előírásoknak megfelelően az egyesület  legfontosabb vezető testülete a Közgyűlés. Ennek szavazati joggal rendelkező tagjai mindazok, akik a gyűlés időpontjában diákjai, vagy tanárai a Fogarasy Mihály Műszaki Líceumnak. Két Közgyűlés között a Vezetőtanács vezeti az egyesületet.

A vezetőtanács jelenlegi tagjai Bakos Ernő elnök (XI. A. osztályos diák), Koszti Róbert (XI. A. osztályos diák) és András Szabolcs (tanár) ügyvezető.

Tagjai vagyunk az Kutató Diákok Szövetségének, amelynek több versenyén jó helyezésekkel végeztünk. Immár több, mint egy évtizede rendszeresen megtartjuk az Unicornis Diákkonferenciát, helytörténeti és más témákkal. Kiadjuk a Szakykuk@cot, iskolánk diáklapját, amely hasznos információkkal látja el a tanulókat.

A Vezetőtanács

Bakos Ernő

elnök

Koszti Róbert

titkár

András Szabolcs

ügyvezető

A Vezetőtanács korábbi tagjai

 

Tovább a tagok adatlapjára

 

 

Működjünk együtt, legyen támogatónk

 

 

Az Unicornis Diákkör Egyesület együttműködést ajánl mindazon fizikai és jogi személyeknek, akik fontosnak tartják a tehetséges diákok támogatását. Mint minden tevékenység, a Diákkör működése is anyagi hátteret igényel: a rendezvények megszervezése, a dolgozatok elkészítése, elküldése, a diákújság előállítása mind-mind befektetést feltételez. Jogilag bejegyzett egyesület lévén, ezt a szükséges anyagi hátteret csak pályázatok és támogatások útján szerezhetjük meg. A vállalkozók bizonyára tudják, hogy az adójuk bizonyos részét leírhatják egyesületek, alapítványok támogatásával. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a mai vállalkozók fontosnak tartják a következő generáció nevelését, az oktatást, a kultúrát. Itt találkozhat az Önök és a mi célunk.

Az Unicornis Diákkör Egyesület a következőket ajánlja a támogatóinak:

– hivatalos támogatási iratokat (ún. "szponzor-papírt"), számlát a felajánlott pénzösszegről.

– pontos elszámolást a támogatási összeg felhasználásáról.

– hirdetést honlapunkon

– hirdetést a diáklapunkban és egyéb kiadványainkban

– rendezvényeinken nyilvános köszönetnyilvánítás a sajtóban, valamint egyéb együttműködési formák, amelyekben közösen megegyezünk.

– pénzadomány esetén számlát („chitanta fiscala“)

A támogatásban kapott összegeket csakis az Alapszabályzatban leszögezett célok megvalósítása érdekében használjuk fel!

 

Két százalékos támogatás

A hatályos törvények szerint azok a magánszemélyek, akik Romániában alkalmazottak és adókötelesek, évi adójuk 2%-át felajánlhatják egy civilszervezetnek. Számunkra ez a támogatás évek óta a működést biztosítja, amiért hálás köszönetet mondunk minden kedves támogatónak.

Éljen ebben az évben is ezzel a lehetőséggel és támogassa a diákkört és a fiatalokat. Amennyiben értesít szándékáról, megkeressük és elintézzük a papírmunkát. Ha Ön szeretné megoldani, töltse le itt a 230-as nyilatkozatot és vigye el május 15-ig a körzeti adóhivatalba. Az űrlapon csak nevét, címét, személyi számát (CNP) és aláírását kell feltűntesse.

ITT LETÖLTHETŐ AZ ŰRLAP

 

 

Kapcsolodó oldalak

- Az egyesület tagjai

- Az egyesület tevékenysége

 

 
 

Unicornis Diákkör Egyesület - Impresszum - Minden jog fenntartva! - A weblap automatikusaon sütiket helyez el az ön böngészőjében, de ezt az egyesület nem tárolja és nem használja fel.

  Free counters!