Unicornis Diákkör Egyesület

 

HU   RO   EN

  Szakykuk@c Unicornis Diákkör Adatbázis  
Legújabb számunk Korábbi számok Elérhetőség    
 

Most itt vagy: Főoldal - Szakykuk@c

Rólunk

A szerkesztőség

 

A Szakykuk@c a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceum diáklapja, amely az egyesületünk szerkesztésében és az iskola támogatásával jelenik meg párhavonta. A Szakiban korábban is jelent meg diáklap (pl. az ErőSzaki) néhány számmal, de büszkén mondhatjuk, hogy a Szakykuk@c az egyik leghosszabb ideje, folyamatosan megjelenő ilyen jellegű kiadvány.

Hanzi Izabella, alapító

A Szakykuk@cra mindig büszke leszek, mert mertem olyan dolgot csinálni, vállalni, melyet mások messziről elmesélnek. Mindig fogok azokra a délutánokra emlékezni, melyeket együtt töltöttünk a kuckóban, és próbáltunk valami szépet, jót, hasznosat alkotni, és egy időben még jókat is szórakoztunk is.

A lapot 2004-ben alapítottuk azzal a szándékkal, hogy a diákság szócsőve, valamint az iskolai események megörökítője legyen. A szerkesztő csapat folyamatosan frissül, és több tanár is besegít a munkájukba. A szerkesztés, a tartalom összeállítása teljesen nyitott, nem csak a szerkesztők, hanem bárki megjelentetheti írásait az oldalakon. Most is, ezután is örömmel fogadjuk az írásokat az elérhetőségeinken.

Imecs Attila, névadó

A mi kis kuckónkban üldögéltünk azon töprengve, hogy nevet adjunk a mi kis újságunknak, és csak úgy kipattant az agyamból, hogy kukac. Mivel a sulinkat Szakinak becézzük, azért lett az újság neve Szakykuk@c.

A lapban sok témával találkozhatnak. Elsősorban az iskolai eseményekről számolunk be, valamint olyan diákokkal közlünk interjúkat, aki tanulásban, sportban, művészetben vagy bármi másban szép eredményeket értek el. Emellett az osztályokat is bemutatjuk, miként élik meg közösségben az iskolai hétköznapokat. A tanárok bemutatása is visszatérő téma, de ők maguk is sokszor írnak olyan témákban, amelyek foglalkoztatják a diákokat. A sport, a technikai rovat, versek és más írások sem maradnak ki lapszámainkból.

Pap Dénes, alapító

Szerintem a Szakykuk@cnak nagyon jó és hosszú "élete" lesz, mivel olyan újságírók írják, mint, például Mizó és Rékuczy, már ameddig itt vannak. És ahogy észrevettem, nagy az olvasótábora az iskolaújságnak, egyaránt olvassák a felnőttek és diákok is.

Az újság ingyenes az iskola tanulói és oldalunk olvasói számára, viszont az előállítás költségekkel jár, ezért szívesen fogadunk minden támogatást.

Kovács Réka, alapító

2004. január 19.-én adtuk ki a suliújság első számát. Úgy, mint minden más dolog, ez az újság is kapott kritikákat és dicséreteket is. De a kritikáktól nem csüggedve folytattuk az újság szerkesztését.

Itt, ezen az oldalon az olvasók teljesen ingyenesen, PDF vagy más formátumban elérhetőek a lapszámaink. A korábbi számok tartalmát folyamatosan töltjük fel, míg az új számokat megjelenésükkor közöljük, ezért érdemes rendszeresen visszatérni ide.

Keressük a kapcsolatot más diáklapokkal is, örömmel fogadnánk a cikk-csere lehetőségét.

Madarász Tünde, alapító

Tőlünk megtudhattátok, ha valami történt a suliban, esetleg igazságtalannak tartottatok dolgokat és ti nem mertétek kimondani. Mi kimondtuk helyettetek.

 

Főszerkesztő

Korrektor, koordinátor

Koszti Róbert

Bajkó Csilla

 

Szerkesztők

Györfi Andrea

Ilyés Ákos

Ivácson Andrea

Máthé Árpád Z.

Sajgó Bernadette

Puskás Hunor

 

 

 

 

 

Tördelő, felelős:

András Szabolcs

 

 

 

 
 

Unicornis Diákkör Egyesület - Impresszum - Minden jog fenntartva! - A weblap automatikusaon sütiket helyez el az ön böngészőjében, de ezt az egyesület nem tárolja és nem használja fel.

  Free counters!